Welke ring kies jij?

Welke ring kies jij?

Ben je op zoek naar een nieuwe ring? Dan wil je natuurlijk wel een exemplaar dat perfect bij je past. In dit geval is het dus belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Wat is de juiste ringmaat? Hierbij is het ook verstandig om goed naar de afmeting van je vingers te kijken, niet alle leveranciers hanteren dezelfde maten. Welke kleur past bij jou? En moet je op zoek naar een ring van echt goud of zilver, of is een sieraad van nikkel in dit geval ook goed? Wij helpen je graag op weg met wat handige informatie.

Grote of kleine ring?

Bij het uitzoeken van een ring, is het altijd goed om te kijken naar de bouw van je handen. Wanneer je smalle handen en vingers hebt, staat een smalle ring met kleine diamanten het mooist. Zijn je handen en vingers iets breder? Dan kan je wat dit betreft iets meer hebben en ook gerust kiezen voor een statement ring. Deze ringen zijn voorzien van een grotere steen en zijn over het algemeen ook iets breder. Maar dit zijn enkel richtlijnen. Als je kleine handen hebt en houdt van opvallende sieraden, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een ring met Swarovski kristallen of een breder ontwerp.

Welke ring kies jij?

De juiste kleur

Ringen zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren, ook de kristallen zelf hebben vaak een kleur. Maar hoe kies je wat dat betreft de juiste kleur uit? In dit geval is het goed om gewoon af te gaan op je eigen smaak. Een sieraad is tenslotte persoonlijk. Heb je wat richtlijnen nodig om de juiste keuze te maken? Kijk bijvoorbeeld naar je huidskleur. Ben je een warm of juist koel type? Bij koele types staat over het algemeen zilver het mooist en kristallen in de wat koudere kleuren, zoals blauw. Heb je een warme ondertoon? Kies dan voor goud (of roségoud) en kristallen met de wat warmere kleuren, zoals geel. Maar ook wat dit betreft kan je dus alle kanten op. Kies wat jij mooi vindt.

Welke ring kies jij?

Een ring als cadeau

Wil je graag een ring cadeau geven aan iemand die heel speciaal is voor jou? Dan zal je er eerst achter moeten komen wat de ringmaat is van deze persoon. Je kunt dit heel subtiel doen door eens een keer te beginnen over ringmaten. Wissel bijvoorbeeld eens nonchalant eens ringen uit om te kijken of de betreffende persoon jouw ringen ook past. Past het goed? Dan weet je gelijk naar welke ringmaat je moet zoeken. Of kijk naar de bouw van de handen en vraag een juwelier om hulp. Deze kan vaak goed voor je inschatten welke ringmaat je in dit geval moet hebben. Ook is het goed om te weten of de persoon die je wilt verrassen ook allergieën heeft. Een nikkelallergie komt bijvoorbeeld vrij vaak voor en kan vervelende jeukende plekken achterlaten op de huid. In dit geval moet je dus op zoek naar een ring van echt goud, zilver of roségoud.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *