4 handige tips bij het uitzoeken van nieuwe eetkamerstoelen

4 handige tips bij het uitzoeken van nieuwe eetkamerstoelen

Heb je de keuze gemaakt om opzoek te gaan naar nieuwe eetkamerstoelen maar heb je hierin wat hulp nodig? Geen zorgen! Wij hebben 4 handige tips op een rij gezet om je met jouw keuze te kunnen helpen.

We gaan het in het kort hebben over het soort materiaal, de stijl, afmetingen en nog een extra bonus tip.

Ook hebben we wat vooronderzoek gedaan naar en hebben de online woonwinkel WoonQ uitgekozen als aanrader om je zoektocht te beginnen. Naar scherpe prijzen heeft WoonQ  ook een bijzonder mooi assortiment aan eetkamerstoelen en bieden ook nog eens een zeer goede en betrouwbare service aan.

Hoe kies je het juiste soort materiaal?

Om de juiste materiaalsoort uit te kiezen is het handig om goed na te denken over waarvoor de eetkamer stoelen precies gebruikt worden en door wie.

Zo is het in sommige huishoudens zo dat de eethoek veel voor sociale gelegenheden wordt gebruikt en hier dus vaak aan gezeten wordt. Het hebben van comfortabele stoelen met een zacht materiaal en de prettige zitting is hier dan ook erg belangrijk.

Daarentegen komt het ook vaak voor dat bij een gezin met jonge kinderen het belangrijk is dat de eetkamerstoelen goed kunnen worden schoongemaakt. In dit geval is het dan handiger om te kiezen  voor een wat gladder zitoppervlakte zodat deze eenvoudig te reinigen is.

Hoe bepaal je de juiste stijl?

Natuurlijk speelt ook de stijl een grote rol bij het uitzoeken van nieuwe stoelen voor aan de eettafel.
Een handige tip is om ook goed te kijken naar de rest van de wooninrichting en dit op elkaar af te stemmen.

Het afstemmen van meubilair onderling zorgt namelijk voor een gevoel van eenheid en een prettige sfeer.

Wat is de juiste afmeting voor je nieuwe eetkamerstoelen?

Wanneer het gaat om het zitcomfort is de afmeting van jouw nieuwe stoelen ook belangrijk.
Gemiddeld is het zo dat een stoel met een zithoogte tussen de 45 en 50 centimeter vaak goed zit en dan de voeten plat op de grond kunnen terwijl je met je rug goed tegen de rugleuning aan zit.

Daarnaast speelt ook de afmeting van de eettafel hierin een rol.
Zo is het handig te kiezen voor stoelen die goed onder de tafel kunnen worden geschoven en dat deze qua breedte een kleine afstand tussen de stoelen hebben.

Zeker wanneer je met meerdere mensen aan tafel zit is het hebben van een paar centimeter bewegingsruimte erg prettig.

Bonus tip, Een unieke uitstraling door te combineren

Wil je liever een unieke uitstraling creëren kan het combineren van verschillende soorten eetkamerstoelen een leuk effect hebben. Zelf merken we dat het de laatste tijd steeds vaker voorkomt dan mensen kiezen voor verschillende modellen en kleuren eetkamerstoelen.

Wel is enige voorzichtigheid hierin geboden en is het aan te raden om rekening te houden dat de stijlen en kleuren niet teveel uiteen lopen. Hiermee zorg je ervoor dat er wel een eenheid blijft ondanks het feit dat je verschillende soorten stoelen naast elkaar neerzet.

Het uitprinten van afbeeldingen van verschillende stoelen en deze naast elkaar leggen kan goed helpen bij het matchen van uiteenlopende modellen en kleuren eetkamerstoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *