Waarvoor schakel je loopbaancoaching in?

Waarvoor schakel je loopbaancoaching in?

Waarschijnlijk heb je de term ‘loopbaancoaching’ wel eens voorbij horen komen. In deze speciale tijden is deze manier van coaching extra actueel. Het handelt namelijk om vragen die veel mensen hebben omtrent hun werk. En omdat werk een belangrijke plaats in het leven van mensen inneemt ook over hun privéleven.

Vragen als :hoe kan ik doorgroeien in mijn huidige functie? hoe haal ik meer uit mezelf in mijn functie?hoe krijg ik weer plezier in mijn werk? hoe zorg ik voor een betere balans tussen werk en privé?hoe pak ik het aan als ik voor mezelf wil beginnen? hoe functioneer ik effectiever of versterk ik mijn zelfvertrouwen? hoe maak ik een volgende stap die echt bij mij past?

Of je talenten worden te weinig aangesproken, je merkt onvrede bij je leidinggevende over jouw functioneren, je capaciteiten sluiten niet langer aan bij veranderende functie-eisen.

Coaches van LoopbaanPoort

De loopbaancoaches van Loopbaanpoort.nl zijn gecertificeerde coaches, expert op hun vakgebied en met 10+ jaar ervaring in hun dienstverlening. Tijdens een kosteloos oriënterend kennismakingsgesprek met een coach in jouw buurt zoomt de coach in op jouw loopbaanvragen en stemmen jullie af wat jij nodig hebt om je doel te bereiken. De coach stelt de benodigde stappen, inzet van middelen (testen, huiswerkopdrachten), doorlooptijd en aantal gesprekken voor. Ga je akkoord, dan gaan jullie van start.

Loopbaancoaching is een proces van reflecteren, inzichten opdoen en perspectief opbouwen. Hoe precies, dat is voor iedereen net even anders. Daarom zijn de trajecten van Loopbaanpoort.nl altijd maatwerk.

Wat ga je doen met jouw loopbaancoach

Samen met je coach breng je jouw persoonlijkheid, talenten en competenties in kaart. Dit helpt ook eventuele knelpunten in jouw functioneren beter te begrijpen. Dat kan met een test, maar bijvoorbeeld ook aan de hand van een biografische opdracht. Inzichten in (soms onbewuste) drijfveren helpen je ontdekken waar je echt energie van krijgt, maar ook waardoor je ontwikkeling misschien stagneert.

De inzichten uit dit zelfonderzoek helpen je helder te krijgen hoe jij het best tot je recht komt in werk. Met behulp van je coach formuleer je jouw doelstelling en maak je een plan om dat doel te realiseren. Aan het einde van het traject heb je jouw koers helder voor ogen. Met vertrouwen in je toekomst loop je de poort weer uit!

Loopbaancoaching bestaat meestal uit 10 tot 15 uur begeleiding, met een doorlooptijd van circa 3 maanden. Als het je beter uitkomt, kun je de begeleiding ook over een langere periode spreiden, net wat bij jou past. Bij de afronding heb je een helder doel en de gereedschappen om dat doel ook te realiseren. Daar kan de coach je uiteraard ook helpen. Loopbaanpoort ondersteunt je dan bijvoorbeeld bij effectief solliciteren en netwerken, of het opzetten van je eigen onderneming. Zodat jij zo snel mogelijk met plezier en energie aan het werk bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *