Bewust shoppen naar kleding

Bewust shoppen naar kleding

Als ware fashionista ben je altijd op zoek naar de leukste kledingstukken en accessoires om je garderobe mee aan te vullen. Maar wat dit betreft zijn er ook een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Je wilt dat je kledingstukken van goede kwaliteit zijn, niet al te veel geld kosten en ook is het goed om tijdens het shoppen rekening te houden met het milieu. Om je op weg te helpen, geven wij je een aantal handige tips om bewust te shoppen naar kleding.

Slow fashion

Koop je altijd voordelige items die geschikt zijn om slechts een seizoen te dragen? Dan zal je dit eigenlijk op den duur veel meer geld kosten. In dit geval is het goed om te investeren in modemusthaves die veel langer meegaan. Dit heeft ook wel slow fashion . Je spaart wat langer door voor een paar schoenen, een mooie jurk of een compleet pak van goede kwaliteit, in plaats van een paar voordelige items die je na een paar maanden alweer weg kunt gooien. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je per maand één kledingstuk of accessoire van jezelf mag kopen die op je wensenlijst staat (bijvoorbeeld een paar schoenen of een set sieraden) en goed kunt combineren met de rest van je garderobe. Je zult merken dat dit op den duur een stuk voordeliger is en je hebt er ook nog eens veel langer plezier van.

Bewust shoppen naar kleding

Tweedehands of vintage

Veel kleding weggooien, is nadelig voor het milieu. Heb je een aantal kledingstukken die je niet meer draagt? Geef het dan een tweede leven door deze naar de kringloop te brengen of zelf te verkopen voor een zacht prijsje. Online zijn er genoeg platforms te vinden waar je dit op een veilige manier kunt doen. Daarnaast kan je ook zelf op zoek gaan naar tweedehands- of vintage kleding door naar kringloopwinkels te gaan of speciale evenementen te bezoeken waar vintage kleding verkocht wordt. Het is net zo leuk als een dagje shoppen bij de ‘gewone’ winkels en de kans dat je ook echt met unieke kledingstukken weer thuiskomt is een stuk groter. En als je zelf al wat oude kleding hebt verkocht, dan scheelt het shoppen naar ‘nieuwe’ kledingstukken je ook weer in de kosten.

Bewust shoppen naar kleding

Net echt

Bij bont komt een hoop dierenleed kijken. Ga daarom op zoek naar kledingstukken met nepbont, zoals een jas met bontkraag. Dit bont wordt voornamelijk gemaakt van polyester, voelt heerlijk zacht aan en ziet er ook nog eens uit als echt bont. Draag je liever ook geen kledingstukken van echt leer? Dan zijn er ook genoeg (online) winkels te vinden die items verkopen van nepleer, zoals schoenen en tassen. Kijk in dit geval ook altijd goed naar de productomschrijving van het artikel, zodat je precies weet wat je koopt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *