Classy zoals een Fransman: de dubbele manchet

Classy zoals een Fransman: de dubbele manchet

Je hebt vast vaak al gehoord over manchetten. Maar wat zijn die nu precies? Een manchet is eigenlijk een apart onderdeel dat bevestigd wordt aan het uiteinde van de mouw van een overhemd, een blouse, een mantel of een jurk. De manchet bedekt als het ware de pols en dat is vooral bij overhemden van groot belang. Zo bestaat er een gouden regel dat manchetten een paar centimeter onder de mouw van je pak of colbert moet uitkomen. Op die manier zijn de knopen goed zichtbaar en wel, kun je zoals een echte Harvey Specter de manchetknopen nog eens goed draaien. Een betere manier om zelfvertrouwen uit te stralen in de zakenwereld bestaat er haast niet.

 

Overhemden met dubbele manchet

Ook in de manchettenwereld is er een onderscheid te maken tussen verschillende overhemden. Wij focussen ons vandaag op de overhemden met dubbele manchet. Dit wordt ook wel French cuffs genoemd, omdat het iets typisch Frans is. Bij overhemden met dubbele manchet is de manchet twee keer zo lang als een enkele manchet. Ook worden ze een slag omgevouwen zodat je een dubbele laag stof te zien krijgt. Vervolgens worden ze vastgemaakt met manchetknopen. Met andere woorden: de echte zakenmanstijl.

 

Klassiek, maar ook modern

De overhemden met dubbele manchet worden vaak gezien als de klassieke overhemden, maar tevens blijven ze modern en tijdloos. Ook is het leuk om de overhemden met dubbele manchet af te werken met opvallende, maar stijlvolle manchetknopen. Zo straal je nog meer zelfvertrouwen en macht uit. Ook is het leuk om iemand een stel manchetknopen cadeau te doen. Hou hierbij wel rekening met de smaak van de persoon in kwestie. Zowel in de kledingwinkels als online vind je een ruim aanbod aan manchetknopen en overhemden met dubbele manchet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *