Het is zover: je eerste tattoo!

Het is zover: je eerste tattoo!

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt: je wilt een tattoo! Maar je wilt hiervoor niet met de eerste de beste tattooshop in zee, want wat nou als het toch niet uitpakt als jij had gehoopt? Iedereen die niet impulsief een tattoo neemt, wil eigenlijk op zoek naar de beste tattoo shop van Nederland. Het is namelijk niet zomaar iets. Je draagt het je hele leven met je mee. Dan wil je ook dat het goed gaat! Maar hoe vind je nou de tattooshop van je dromen?

Doe je huiswerk

Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat en ga niet met de eerste de beste tattoo shop in zee. Natuurlijk bestaat er niet zoiets als de beste tattoo shop van Nederland, alles gaat en staat met wat jij zelf precies wilt. Iedere tatoeëerder heeft zijn of haar eigen stijl. Ga langs en bespreek de mogelijkheden samen. Vraag naar de gezette werken en naar foto’s hiervan. Vaak hebben tattoo shops een website met een fotogalerij met gezette werken en referenties van enthousiaste klanten. Zorg dat je jezelf goed inleest in deze ervaringen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Het is zover: je eerste tattoo!

Neem geen overhaaste beslissingen

Een tattoo is niet voor even, het is een kunstwerk dat je voor de rest van je leven met je mee gaat dragen. Neem daarom ook de tijd om te beslissen wat voor afbeelding je graag wilt laten tatoeëren. Er zullen altijd trends zijn op dit gebied. In de jaren negentig lieten bijvoorbeeld heel veel vrouwen een dolfijn tatoeëren bij de heup. Tegenwoordig zijn minimalistische tattoos helemaal in. Maar trends gaan voorbij en een tatoeage is dus voor eeuwig. Kies dus een ontwerp waar je nog even enthousiast over bent wanneer je een stuk ouder bent. Denk verder ook goed na over de plek waar je de tattoo wilt laten zetten. Voor je eerste tattoo is het bijvoorbeeld aan te raden om een klein ontwerp te laten zetten op een plek die je eenvoudig kunt bedekken. Bijvoorbeeld je schouderblad of je voet.

Het is zover: je eerste tattoo!

De pijn overwinnen

Naast dat een tattoo voor eeuwig is, is het ook een feit dat het niet pijnloos is om dit kunstwerk op je huid te laten zetten. Vooral als het gaat om plekken vlak op het bot, de spier en de intieme zones. Je krijgt wat pijnprikkels te verduren, dus het is goed om lichamelijk helemaal fit te zijn tijdens dit moment. Plan er ook niet al te veel dingen naast. Ga je een tattoo in Utrecht laten zetten tijdens een dagje uit? Ga dan niet al de uren ervoor uitgebreid shoppen. Dan is de kans al groot dat je vermoeid bent wanneer je de tattoo laat zetten. Ga eventueel daarna nog even langs de winkel. Een tattoo laten zetten geeft namelijk een enorme dosis adrenaline, waar je de rest van de dag nog op kunt teren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *